Χαιρετισμός Στρατηγού Διοικητή

Αγαπητέ επισκέπτη,

Στην εποχή της υψηλής τεχνολογίας και της αδιάλειπτης επικοινωνίας μέσω διαδικτύου, θα ήταν παράδοξο ένας μεγάλος οργανισμός να μην αναδεικνυόταν από μια ιστοσελίδα, από έναν ιστοχώρο σαν αυτόν που πλοηγείστε.

Οι πληροφορίες που θα βρείτε εδώ αφορούν την Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ), τον οργανισμό εκείνο του Στρατού μας που από την ειρήνη σχεδιάζει και διεξάγει επιχειρήσεις. Επιχειρήσεις σχετικές με τη Διοικητική Μέριμνα για το προσωπικό, το υλικό και τις εγκαταστάσεις του συνόλου του Στρατού Ξηράς. Επιχειρήσεις που φανερώνουν ένα έργο πολυσχιδές, πολύμορφο, ευαίσθητο και συνάμα βαρύ.

Η ΑΣΔΥΣ, είναι ο μοναδικός Μείζων Σχηματισμός Διοικητικής Μέριμνας του Στρατού Ξηράς που υλοποιεί το Σύστημα Διοικητικής Μέριμνας, για την υποστήριξη του συνόλου των Μονάδων του.

Επιπλέον, υποστηρίζει στο πλαίσιο διακλαδικής συνεργασίας και τους άλλους Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως και τα Σώματα Ασφαλείας, τόσο στην ειρήνη όσο και στον πόλεμο.

Για την υλοποίηση των παραπάνω, η ΑΣΔΥΣ ηγείται ενός σημαντικού αριθμού Σχηματισμών και Μονάδων, με τις οποίες, διαδραματίζει τον σημαντικότερο ίσως ρόλο στη διαβίωση του στρατεύματος από την ειρήνη, θέτοντας τις βάσεις για την επιβίωσή του στον πόλεμο.

Θεωρώ ότι ο διαδικτυακός αυτός τόπος αποτελεί ένα μέσο επαφής και πληροφόρησης, κάθε στελέχους, κάθε στρατευμένου, κάθε πολίτη της χώρας μας.

Σας εύχομαι καλή πλοήγηση.